Διαμαρτυρία για το κλείσιμο παιδικών σταθμών του Δήμου

Ιουνίου 9, 2008 at 10:51 πμ Σχολιάστε

Αγαπητοί συμπολίτες ,

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαΐου ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει τον Γύρο της Αθήνας «αφιερωμένο» στην γιορτή της Μητέρας καθώς επίσης και ανοιχτή εκδήλωση για τον ίδιο σκοπό στο Γκάζι, δαπανώντας τεράστια ποσά για τη διαφήμισή τους.

Την ίδια στιγμή και για «υποστήριξη» της εργαζόμενης μητέρας, από τις 14/02 πάνω από 100 οικογένειες ζουν την αγωνία τους για το πόσο ασφαλή και παιδαγωγικώς κατάλληλα είναι τα κτίρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που φιλοξενούνται τα παιδιά τους πάνω από 8 ώρες ημερησίως. Έχουν ήδη κλείσει 2 παιδικοί σταθμοί στο Γ’ Διαμέρισμα Δήμου Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας (στατικά προβλήματα) και τα παιδιά στοιβάζονται κυριολεκτικά σε όμορους παιδικούς σταθμούς (όχι καλύτερης κατάστασης!!!).

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αθηναίων που υπερηφανεύεται (μέσω internet και εντύπων που εξέδωσε μετά την παρουσίαση του προβλήματος και των δικών μας αντιδράσεων!!!) για τους σύγχρονους και νεόκτιστους Παιδικούς του Σταθμούς άλλων διαμερισμάτων αλλά να μας απαντήσει και στα εξής:

Πόσα παιδιά μένουν εκτός των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κάθε χρόνο και αναγκάζονται οι γονείς να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα λόγω αδυναμίας του να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών του και σε ποσότητα και σε ποιότητα υπηρεσιών;

Γιατί δεν έχει προνοήσει από το 1999, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές τα ενοικιασμένα κτίρια που χρησιμοποιεί, να οικοδομήσει νέους , ιδιόκτητους και κατάλληλους;

Η αιφνίδια εκκένωση των Παιδικών Σταθμών στη μέση της χρονιάς (από τη μία μέρα στην άλλη) που αναστάτωσε τη ζωή των οικογενειών των παιδιών που φιλοξενούνται σ’ αυτούς , είναι η αγάπη για τη Μητέρα;

Ευχαριστούμε και πάλι…..

Οι μαζικοί φορείς των Πετραλώνων

1. Από 14/2/2008 δύο Παιδικοί Σταθμοί στα Ά. Πετράλωνα μένουν κλειστοί λόγω στατικών προβλημάτων των κτιρίων.

2. Όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά μας «φιλοξενούνται» / στοιβάζονται στους απαράδεκτα μικρούς χώρους γειτονικών Παιδικών Σταθμών.

3. Δεν μας δόθηκε ποτέ εγγράφως διαβεβαίωση ότι τα κτίρια όπου τώρα φιλοξενούνται τα παιδιά μας είναι ασφαλή.

4. Οι γονείς όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίστηκαν με απαράδεκτη αδιαφορία και ελαφρότητα από τους αρμόδιους του Δήμου σε κάθε επίπεδο (τόσο από το Δημοτικό Βρεφοκομείο, όσο και από το Διαμερισματικό και το Δημοτικό Συμβούλιο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

5. Ενώ το κτιριακό πρόβλημα των Παιδικών Σταθμών είναι παλιό και γνωστό σε όλους, κανένα ολοκληρωμένο μέτρο δεν είχε ληφθεί εγκαίρως, ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασής τους.

6. Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα λυθούν αυτά τα προβλήματα, ούτε τι θα γίνει με τις εγγραφές των παιδιών μας για την επόμενη σχολική χρονιά. Ήδη κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών, λόγω αδυναμίας του Δήμου Αθηναίων να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών του. Την ίδια στιγμή τα τετράχρονα παιδιά μας κινδυνεύουν να αποκλειστούν και από τα κρατικά Προνήπια.

7. Η περιοχή μας εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί από το Δήμο: Ό,τι κλείνει δεν ξαναλειτουργεί. (Βλ. Σεράφειο Κολυμβητήριο, Γυμναστήριο Άνω και Κάτω Πετραλώνων κ.ά.)

Οι γονείς των νηπίων του 7ου και του 10ου Παιδικού Σταθμού Γ΄Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων

Περισσότερα…

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

Ενδιαφέρουες ενημερώσεις Κουκάκι: Κίνημα κατοίκων by night!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Οι γειτονιές μας

Eπικοινωνια

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας ενημερώνουμε για δράσεις των κατοίκων ή στείλτε μας ειδήσεις από τις γειτονιές μας. e-mail: paremvasi_katoikon@yahoo.gr

ή σχολιάστε κάτω από κάποιο άρθρο (comments)

RSS indy.gr: ειδησεις απο την πολη

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

  • 15.787 hits

Αρέσει σε %d bloggers: